Text: Tomas Engblom Foto: ill: Alexander Erixson

Bokrecension – Sörja av sorg

Kultur / nöjen / fritid

En bok av Alexander Erixson.

I Sörja av sorg bemöter en grinig gammal tetra vardagens vedermödor och helveten med svart humor och ironi. Detta borde vara en självklar bok för framför allt tetraplegiker och alla andra som ojar sig över livets vassa egg.

På varje uppslag ger korta texter på vänstersidor och dräpande illustrationer på högersidor plats för både sorg och skratt. Sakta men säkert växer det fram vad huvudpersonen varit med om. För oinvigda kan det nog ibland kännas för nattsvart. Men det väl avvägda språket och de träffsäkra illustrationerna avslöjar att det här inte handlar om en människa som ger upp i första taget.

Jag ska inte röja vad som så drastiskt förändrade Alexander Erixons liv, men boken avhandlar både vardagliga sysslor som att gå på toaletten och att såga Sveriges mest kända gringubbe – Ulf Lundell. Det är faktiskt lite konstigt, för jag får samma meditativa känsla av Sörja av sorg som av Lundells svit Vardagar. Ligger det någon slags tävlan i att vara bittrast månntro? 

Tiden lunkar fram i böckerna och får en att inse att man inte är ensam om åldrande och växande skavanker. Trots milsvid skillnad i proportioner handlar det om samma sak – livet helt enkelt och att shit happens. Igenkänningsfaktorn är stundtals svidande hög men ger också tröst eftersom här är någon som till och med har det snäppet värre.

Jag rekommenderar denna bok och hoppas på fler alster av Alexander Erixson vad det lider. 

Förlaget Books on Demand (BoD) trycker upp böcker, en efter en, på beställning. Det kan ta ett par veckor att få boken och priset blir ganska högt, 345 kr. Nöjer man sig med en e-bok kostar den 129 kr och laddas ner i realtid. Boken går att beställa på: https://www.bod.se/bokshop/soerja-av-sorg-alexander-erixson-9789180275002

BoD är en smart affärsidé för dig som vill prova på dina författardrömmar. Läs mer på: https://www.bod.se/forfattare/ge-ut-e-bok.html

Sörja av sorg

Alexander Erixson

Inbunden bok

104 sidor

ISBN-13: 9789180077651

Utgivningsdatum: 2021-11-22

« Startsidan
« Startsidan