Text: Tomas Engblom Foto: Arkiv

Tips Paralympics Tokyo

Sport / friluftsliv

Vad får man inte missa under de paralympiska spelen?

Kick frågade Stefan Jansson och Hillevi Hansson, båda med RG-bakgrund. Stefan är expertkommentator på Sveriges Television under de paralympiska spelen. Han säger:

”Följ allt du kan och har du inte möjlighet så har jag valt två guldkorn; tennisen med Stefan Olsson på fredag och rodden med Ebba Einarsson (lite beroende på hur det går) på lördag. Som stort fan av rullstolsrugby tycker jag såklart att man inte får missa finalerna på söndag.” 

 Sveriges Televisions paralympiska sändningstider och deltagarlistor: svt.se/sport/paralympics/guide-sa-ser-du-paralympics-i-svt

Hillevi Hansson har spelat rullstolsbasket i Tyskland i många år och ser alla matcher under Paralympics. Hon ger följande tips:

”Det är inte lätt att lyckas se alla matcher via SVT. Det bästa förslaget som cirkulerar runt om i mina kretsar är att skaffa VPN-tunnel* och gå in på en kanal från Kanada, CBC. CBC streamar alla matcher som det ser ut. Dessutom med engelska kommentatorer.”

Så här kan du göra:

Skaffa VPN-tunnel. (Hillevi använder Mullvad** som kostar ca 58kr/mån. och som man kan ha fler enheter kopplade till. Men det finns andra gratisversioner.)

Sätt din ”location” till ”Kanada”.

Besök https://paralympic.ca/tokyo-2020-team-canada

Välj därefter den sport du vill titta på. 

* En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet).

** https://mullvad.net/sv/?gclid=CjwKCAjw95yJBhAgEiwAmRrutKD7NJs4H3APQaFAFERLkxTjtoFW7ioBZWfxBUaGtMmJCl13zKF57BoCyrsQAvD_BwE

Undertecknad är rugbynörd och följde Hillevis tips och emigrerade till Vancouver för en dag. Helt fantastiskt! Nu kan jag se ALLA rugbymatcher live eller i efterhand. För vem vill väl inte se när ”THE NEW KIDS ON THE BLOCK” som den entusiastiske kommentatorn kallar Danmark, slå guldfavoriterna Australien i sin inledande match? Inte jag.

Länk till rugby i Kanada: (OBS! Funkar först efter att du blivit mullvad!)

https://paralympic.live/tokyo-2020-live-wheelchair-rugby

« Startsidan
« Startsidan