Text: Anette Bohm Foto: Ulrica Zwenger

Hallongrottan

Sex / samlevnad

– En bok om slidsex

Detta är en unik sexualupplysningsbok, handbok och inspirationsbok för vuxna om slidan. Sexualupplysaren Sandra Dahlén skriver underhållande och rakt på sak om tips och trix för slidan.

Här tas upp hur man har sex med sig själv eller med partner. Äntligen en bok som även inkluderar personer med rörelsenedsättning. Här finns inklipp från texter av Annika Taesler, själv ryggmärgsskadad, som publicerats på RFSU:s hemsida och i tidningen Ottar. Boken är illustrerad av Lotta Sjöberg och innehåller även en illustration av en man i rullstol med en naken kvinna i knäet.
Att leva med smärtor kan påverka en psykiskt och inverka på förmågan att känna lust och kåthet. Men för den som ständigt lever med fysisk smärta kan sex vara en bra distraktion som gör att hjärnan får vila en stund och ge plats för njutning i stället. Vid sexuell njutning fylls kroppen med välmåendehormonerna endorfin och oxytocin, spänningar släpper, stelhet och spasticitet minskar och fokus hamnar någonstans där det är skönt. Även om en inte känner för det kan det vara just sex man behöver och är man ensam kan det vara dags att ta fram vibratorn och ge sig själv en stunds njutning.

« Startsidan
« Startsidan